Jul 2020

V Minsk odpotovali trije slovenski sprinterji na mirnih vodah

admin | Tor, 26.07.2016

Belorusija ta teden gosti svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane. V Minsk so odpotovali trije slovenski sprinterji na mirnih vodah – kajakaši Tilen Vidovič, Alan Apollonio in Simon Blažević. Prvenstvo, na katerem bodo nastopali predstavniki 60 držav, se bo s prvimi tekmovanji začelo v četrtek, otvoritev pa bo dan prej.

Evropsko prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane v Plovdivu se je šele dobro zaključilo, pa so se najboljši mladi tekmovalci in tekmovalke v sprintu že odpravili v Belorusijo, kjer jih čakajo še boji za naslove svetovnih prvakov.

Slovenska ekipa bo še manj številčna kot je bila na evropskem prvenstvu v Bolgariji, saj na svetovnem prvenstvu ne bosta tekmovala kajakašica Anja Osterman in kajakaš Rok Šmit. Tako bo na 200-metrski razdalji kajakašev v konkurenci do 23 let slovenske barve zastopal Tilen Vidovič, Alana Apollonia in Simona Blaževića pa čaka nastop na 1000-metrski razdalji, prav tako v konkurenci mlajših članov. V Bolgariji sta Apollonio in Blažević veslala še na 500 metrov, a na svetovnem prvenstvu tekmovanja moških kajakaških dvojcev na tej razdalji ne bo.

V četrtek primorski kajakaški dvojec čakajo kvalifikacije, popoldne pa še polfinale na 1000 metrov, v petek kvalifikacije na 200 metrov čakajo Tilna Vidoviča. V soboto bodo na sporedu finalne tekme na 1000 metrov ter polfinala na 200 metrov, v nedeljo pa še finalne preizkušnje na 200 metrov.

Uradna stran prvenstva: http://www.canoeminsk2016.by/en/

Eva Terčelj