Sep 2019

V Seu d'Urgellu v polfinale kar devet čolnov

admin | Ned, 27.06.2010

Seu d'Urgell, 26. junija (STA) - Kvalifikacije kajakašev in kanuistov na drugi tekmi svetovnega pokala v Seu d'Urgellu so se za slovenski tabor izšle po načrtih. V nedeljske polfinalne vožnje se nista uvrstila le kanuist Dejan Stevanovič in člana kanuističnega dvojca Urban Jarc in Luka Slapšak.

Kajakaš Peter Kauzer je postavil celo najhitrejši čas kvalifikacij, a pri tem dobil pribitek dveh sekund zaradi stika z vratci, tako da je po prvem dnevu v vodstvu Američan Scott Mann. Med kajakaši so se v polfinale poleg Kauzerja uvrstili še Jure Meglič, Dejan Kralj in Janoš Peterlin.

V polfinale so se prebili tudi trije kanuisti, najhitrejši med Slovenci je bil Benjamin Savšek, v polfinalu pa bosta veslala tudi Simon Hočevar in Jure Lenarčič. Med kajakašicami sta se v polfinale prebili obe dekleti, v nedeljo bosta na progi z lanskega SP nastopili tako Urša Kragelj kot tudi Nina Mozetič, prav tako pa sta si polfinalni nastop zagotovila Kralj in Simon Hočevar v kanuističnem dvojcu.