Jul 2019

V Solkanu podelili naslove v sprintu

admin | Sob, 01.09.2007

Solkan, 31. avgusta (STA) - S sprintersko preizkušnjo v spustu se je danes v Solkanu začelo državno prvenstvo kajakašev in kanuistov na divjih vodah. Prvi dan so se državnih naslovov med člani veselili Nejc Žnidarčič v K-1, Jošt Zakrajšek v C-1, dvojec Anže/Jure Janežič in kajakašica Nina Mozetič. V soboto bo na sporedu slalomska tekma, v nedeljo pa še klasični spust.

Med člani je v K-1 drugo mesto z zaostankom dobrih dveh sekund osvojil Jure Meglič, tretje pa Lovro Leban. V C-1 je natančno sekundo za Zakrajškom na drugem mestu zaostal Simon Hočevar, tretji pa je bil Benjamin Savšek. Brata Janežič sta imela v dvojcih edino pravo konkurenco v Zakrajšku in Anžetu Rudnu, ki sta zaostala slabe pol sekunde. Med kajakašicami je Nina Mozetič za več kot pet sekund ugnala Lučko Cankar, tretjega mesta pa se je veselila Nika Mozetič.

Med mladinci so si naslove priveslali Tim Kolar v K-1, Jure Lenarčič v C-1, Eva Terčelj v ženskem K-1 ter Sašo Taljat in Luka Božič v C-2.

Med kajakaši so se ekipnega naslova veselile Soške elektrarne v postavi Žnidarčič, Leban in Uroš Kodelja, med kanuisti je bil najboljši Tacen z Zakrajškom, Savškom in Lenarčičem, v ženskem kajaku pa Ljubljana s Terčeljevo, z Nino Slapšak in Doro Domajnko.