Dec 2020

V Tacnu danes vednarle tudi kajakaši

admin | Pet, 10.09.2010

Ljubljana, 10. septembra (STA) - Močno deževje je v teh dneh precej ponagajalo prirediteljem svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Tacnu, saj so morali dodobra spremeniti spored tekmovanja. Kajakaši, ki bi morali kvalifikacije opraviti že v četrtek, se bodo tako na savske brzice podali šele danes ob 14.30. Med njimi bodo tudi Peter Kauzer, Jure Meglič in Dejan Kralj.

Kauzer bo gotovo imel na tribunah veliko navijačev. Zgovorni Hrastničan, ki bo v Tacnu branil naslov svetovnega prvaka, je že nekaj let stalnica v vrhu med kajakaši in je glavno slovensko orožje za novo končno zmagoslavje.

Kauzer, ki je v sredo dopolnil 27 let, je status prvega favorita za končno zmago potrdil še z avgustovskim naslovom evropskega prvaka v Bratislavi. V kajakaški karavani slovi kot tekmovalec z izjemnim občutkom za vodo in bržčas najbolje med vsemi to izkorišča za hitrost na progi.

V prejšnjih letih so ga marsikdaj v slabo voljo spravile kazenske sekunde, ki pa jih v zadnjem obdobju uspešno "izpušča". A tekmeci se zavedajo, da je toliko hitrejši, da lahko tudi z enim dotikom še vedno pride med prve tri. A le uvrstitev med tri Kauzerja v Tacnu ne bo zadovoljila. Najboljši slovenski slalomist je jasno napovedal lov na zmago.

Toda Slovenci ne bodo navijali le za Kauzerja, temveč tudi za Jureta Megliča in Dejana Kralja. Meglič se je prav na letošnjem EP dokončno utrdil med širšo elito tega športa, ko je osvojil srebro, tudi pred tem pa se je že znal povzpeti med deseterico na svetovnih pokalih. Velja omeniti, da je leta 2007 prav v Tacnu dosegel tudi doslej svojo edino posamično zmago na najvišji ravni.

Kralj je že dolgo stalnica v svetovnem slalomu. S 34 leti ima za seboj ogromno največjih tekmovanj, tudi on pa se lahko pohvali z zmago na svetovnem pokalu v Tacnu, ki jo je dosegel sicer že "davnega" leta 2001. Toda tudi pozneje se je znal še večkrat uvrstiti med najboljših deset, skupaj s Kauzerjem in Megličem pa je izvrstno nastopal in osvajal kolajne na največjih tekmovanjih tudi v ekipnih vožnjah.

Več informacij:

Eva Terčelj