Okt 2019

Vabljeni na spust po Krki

admin | Čet, 11.07.2013

Občina Straža in Kajak kanu klub Straža v nedeljo, 14. julija, prirejata tretji tradicionalni brezplačni spust po Krki. Prireditev bo potekala v sklopu projekta Kajakaške zveze Slovenije »Voda za vedno«. Spust se bo začel v naselju Soteska, ob 11. uri.

Vsak udeleženec spusta prejme majico in bon za hrano, ki ga lahko izkoristi na cilju v naselju Zalog. Proga je dolga 10 kilometrov, kajakaši pa zanjo porabijo približno tri ure. Na spustu po reki je treba premagati dva slapova v višini 1,5 metra in enega visokega en meter. Spust je primeren tudi za manj izkušene kajakaše, saj je čez vse omenjene prehode čolne mogoče tudi prenesti. Spusta se lahko brezplačno udeležijo tudi tisti, ki nimajo svoje opreme, saj bo organizator zagotovil večje število raftov in opreme. Na cilju spusta bodo organizirani piknik in družabne igre.

Na spust se lahko prijavite eno uro pred začetkom v Soteski. Organiziran bo tudi prevoz udeležencev spusta iz Straže (z avtobusne postaje) n start ter po koncu prireditve iz Zaloga v Stražo.