Maj 2020

Vesla slovencev so nekam nenavadno krilila po zrak

admin | Čet, 25.06.2009

Boffetto - Je že tako, da nas odlični rezultati razvadijo. Marsikdo bi bil četrtega mesta nadvse na evropskem prvenstvu v spustu na divjih vodah, ki te dni poteka v dolini Valtellina, vesel, verjetno tudi naši tekmovalci. Vendar so včerajšnji dan in prejšnji uspehi postavil nove standarde.

Naši v postavi Jernej Korenjak, Gregor Brovinsky in Nejc Žnidarčič so se na progo podali dobro razpoloženi. Vedeli so sicer, da ne sodijo med največje favorite vendar smo vsi malo računali na presenečenje, ki pa žal, ni uspelo. Slovenci so prišli v cilj kot četrti za zmagovalci Nemci, drugimi Čehi in tretjimi Francozi. Vseeno so naši tekmovalci premagali domačine Italijane, Avstrijce, Angleže, Belgijce in druge.

Majhne napake najboljših treh reprezentanc naši niso dočakali. Ko napako pričakuješ od drugih, jo narediš sam - to je staro športno pravilo, ki je veljalo tudi danes. Naš najboljši Jernej Korenjak se je na spodnjem lažjem delu proge z veslom dotaknil čolna Gregorja Brovinskega. Pri tem mu je veslo ušlo iz rok in izgubil je ravnotežje. Brez vesla se je na valovih skoraj prevrnil. Skoraj zato, ker ga je Brovinsky še pravočasno ujel za čoln in z rokami postavil nazaj v pravilen položaj. Od daleč je vse skupaj izgledalo nedolžno, le vesla so nekam nenavadno krilila po zraku. Šele v cilju smo tudi ostali izvedeli za nenavadno napako, ki je naše stala nekaj sekund, ne bi pa mogli reči, da so zaradi tega tudi izgubili medaljo. Francozi, Nemci in Čehi so bili danes premočni. V soboto bo, upamo, drugače.

Naši tekmovalci namreč nestrpno čakajo jutrišnji dan, ko bo ponovno nastopila kompletna reprezentanca. Sprint je naša, lahko bi rekli, paradna disciplina. Nehvaležno je napovedovati karkoli, saj je tekmovalcev, ki so sposobni osvojiti kolajne, v vsaki disciplini vsaj deset, vendar smo optimistični.

Lučka Cankar in Jošt Zakrajšek sta danes trenirala sprint in opazovala druge tekmovalce, kakšne linije ubirajo po progi. Nestrpno čakata jutrišnji dan, ko se bosta na posamičnih vožnjah sprinta spet pomerila z najboljšimi; oba vnovič merita zelo visoko. Široka in deroča reka na sprintu ponuja nešteto variant in katera linija je najhitrejša, je skrivnost vsake reprezentance, ki se med seboj kar se da opazujejo, linije svojih tekmovalcev pa kar se le da skrivajo tudi tako, da veslajo progo le po delih, druge dele pa namerno odveslajo drugače, kakor jih namreavajo jutri.

Slovenskim tekmovalcem je na pomoč včeraj in danes prišlo kakšnih dvajset navijačev in vsi skupaj pričakujemo jutri nove odlične nastope naših tekmovalcev.

Rezultati so na www.123result.com

Eva Terčelj