Jul 2019

Vsi Slovenci v polfinalu Seu d'Urgella

admin | Sob, 10.06.2006

Seu d'Urgell, 10. junija (STA) - Kvalifikacije tretje in zadnje tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v španskem Seu d'Urgellu so bile za slovenske tekmovalce uspešne, saj so se vsi čolni prebili v nedeljska polfinala. Najboljša uvrstitev slovenskih predstavnikov je pripadla kajakašu Dejanu Kralju, ki je brez dotika kvalifikacije končal na visokem drugem mestu. Peter Kauzer (dve kazenski sekundi v drugi vožnji) je bil osmi, Jure Meglič (8) pa 37. Najhitrejši je bil Španec Carles Juanmarti.

Uspešni so bili tudi vsi trije kanuisti. Jošt Zakrajšek je bil 11., v prvi kvalifikacijski vožnji pa si je nabral štiri kazenske sekunde, brez katerih bi bil uvrščen na šesto mesto. Dejan Stevanovič je bil s "čistima" vožnjama 13., Marko Mihelič pa 27., imel pa je kar štiri dotike. V prvi vožnji tri, v drugi pa enega. Brez teh bi bil sedem mest boljši. Najhitreje je s progo v olimpijskem parku opravil Slovak Alexander Slafkovsky.

Vnovič sta soliden nastop prikazala Aljaž Kulovec in Simon Hočevar v disciplini C-2. Spet sta sicer v dveh kvalifikacijskih vožnjah nabrala štiri dotike, brez katerih bi bila deseta, tako pa sta se v polfinale uvrstila s 13. časom. Najhitrejša sta bila Nemca Kay in Robby Simon.

Pri ženskah sta se najbolje znašli Slovakinji. Elena Kališka je prehitela Jano Dukatovo, tretja pa je bila Britanka Kimberley Walsh.

V nedeljo se bodo polfinalne vožnje začele ob 9. uri, naslednje večje tekmovanje pa slalomiste čaka med 30. junijem in 2. julijem, ko bo na sporedu evropsko prvenstvo v francoskem L'Argentieru.

Rezultate je možno v živo spremljati na: