Mar 2021

Vsi slovenski čolni v petkovih polfinalih

admin | Čet, 17.08.2006

Szeged, 17. avgusta (STA) - Največji slovenski orožji na 35. svetovnem prvenstvu v kajaku in kanuju na mirnih vodah v Szegedu sta pričakovano izpolnili uvodni nalogi. Tako kajakaš Jernej Župančič Regent kot tudi kajakašica Špela Ponomarenko sta se na progi Maty-er namreč prebila v petkove polfinalne dvoboje. Župančič Regent se je med polfinaliste na 1000 metrov uvrstil z drugim časom v skupini in četrtim izmed vseh, Ponomarenkova pa je bila na pol krajši razdalji v svoji skupini peta.

Malce nepričakovano sta se kljub vetru v prsi, ki je vseskozi nagajal tekmovalcem, v polfinale prebila tudi preostala slovenska čolna. Szilvia Kollo je bila na 1000 m v K-1 peta v skupini, kajakaški dvojec Jernej Korenjak/Jure Urbanc pa je tudi - sicer za las - še ujel vnovičen nastop na 1000-metrski razdalji. Korenjak in Urbanc, ki sta debitanta na SP, sta se v polfinale prebila s sedmim časom svoje skupine. Slednja sta popoldne nastopila še v kvalifikacijah na 500 m in se s četrtim mestom prebila še v svoj drugi polfinale.

V četrtem največjem madžarskem mestu sicer nastopa več kot 800 tekmovalcev in tekmovalk iz 82 držav.

Več informacij: http://kajakkenusport.origo.hu/en/index.html

Eva Terčelj