Maj 2019

Za finale B Župančič-Regent ni našel pravega motiv

admin | Ned, 28.06.2009

Brandenburg - Sobotni program evropskega prvenstva  v sprintu  je bil namenjen tekmam na 1000 metrov. Edini slovenski predstavnik na štartu je bil Jernej Župančič-Regent. Žreb je v prvo polfinalno skupino, v kateri je veslal Župančič  razvrstil vrsto odličnih kajakašev, ki so že kvalifikacijah imeli zelo dobre čase.

Jernej se je zavedal, da bo potrebno za uvrstitev v A finale odveslati odlično. S štarta je začel preveč zadržano in že po prvih 100 metrih zaostajal za konkurenti v sosednjih progah. Po 250 metrih je bil na devetem mestu, nato pa je začel stopnjevati ritem. Predvsem v zadnji četrtini proge je bil kar hiter, vendar mu je za uvrstitev na eno od prvih treh mest nekaj malega zmanjkalo. Med tretjim in šesti mestom so bile razlike minimalne.

Za nastop v finalu B Jernej ni našel pravega motiva. Če je bil nastop v polfinalu dober, pa je bila ocena za finale B drugačna. »Zadovoljen sem z veslanjem v polfinalu, z uvrstitvijo pa seveda ne. V polfinalu  me od uvrstitve v finale A, na katero sem računal, ni ločilo veliko. Predvsem sem prepočasi začel, potem pa se tega ni dalo več nadoknaditi,« je nastop po tekmi ocenil Jernej Župančič-Regent.

Jutri se bo prvenstvo končalo s tekmami na 500 metrov. Več od tekme pričakuje Špela Ponomarenko, ki računa na finale A, medtem ko Jernej ob dobrem nastopu upa na uvrstitev v finale B.