Dec 2019

Za Lebana in Kuka nore sanje postale resničnost

admin | Ned, 19.07.2009

Poznan - Zadnji dan evropskega prvenstva mladincev in članov do 23 let, ki ga je gostila Poljska, se je za slovensko reprezentanco končal fenomenalno. Lovro Leban in Rok Kuk sta si namreč na 500-metrski preizkušnji v disciplini K-2 izborila nastop v A finalu, tam pa tekmovanje sklenila na 6. mestu.

“Naš zadani cilj je bil priti v finale, a si nekako nikoli nismo mislili, da nam lahko zares uspe. To je bila bolj pobožna želja, sedaj smo pa v nebesih,” je slikovito opisal uspeh mladih Lebana in Kuka njun trener Dejan Testen. Fanta še dobro nista niti izstopila iz čolna, ko je Testen veselo nadaljeval: “Za nas so bile to bolj nore sanje, kot pa resničnost, sedaj pa nam je ‘ratalo’ in dosegli smo nor rezultat. Za nas je to 6. mesto kot bi osvojili kolajno.

Evforija Testena je razumljiva, če gre upoštevati dejstvo, da sta je Lovro lani osvojil naslov svetovnega prvaka v spustu in bil v slalomski reprezentanci, nato pa je šele v letošnji sezoni presedlal na mirne vode. “Seveda sem, kako ne bi bil?” so bile prve beside Lovra Lebana, ko je prišel iz vode. “Pričakovali smo finale na 1000 metrov, kar se ni izšlo in je bilo zato razočaranje kar veliko. Nato pa sva z Rokom v kvalifikacijah videla, da sva na polovični razdalji celo boljša, zato sva potem, ko sva kvalifikacije končala na 2. mestu, v polfinalu zares navila do konca in bila je res prava borba. Ampak sva raztrgala, dobro smo se udarili! Prvotno smo ciljali na B finale in nič več, saj o nastopu v finalu A niti sanjati nismo upali,” je presrečen, čeprav nekoliko utrujen poročal Leban.

Seveda pa ne gre pozabiti tudi ostalih, ki so na prvenstvu v Poznanu prav tako nanizali dobre nastope in predstave. Blestela je tudi Anja Osterman, ki je v finalu B na 500 metrov osvojila 5. mesto in bila skupno 14. Tudi vsi ostali so nanizali uvrstitve okoli 7. mesta v finalu B (Tea Kralj, naveza Matia Babič – Alen Gregorič, Tilen Vidovič…), kar je dober obet pred naslednjimi preizkušnjami oziroma naslednjo sezono.

Celotni rezultati so na voljo na spodnji povezavi: