Nov 2019

Zakrajšek osmi na študentskem prvenstvu

admin | Sob, 28.08.2010

Poznan, 28. avgusta - Slovenski kajakaš na mirnih vodah Jošt Zakrajšek je na študentskem svetovnem prvenstvu v Poznanju na 1000- metrski razdalji osvojil osmo mesto. Tekmoval je tudi na pol krajši razdalji, kjer pa je obtičal v polfinalu.

Nekdanji slovenski kanuist v slalomu na divjih vodah in izjemno uspešen tekmovalec v spustu se je v lanski sezoni odločil za tekmovanja na mirnih vodah in na študentskem svetovnem prvenstvu v poljskem Poznanju priveslal do osmega mesta in s tem svojega prvega A finala na največjih tekmovanjih. Zakrajšek, ki je pred študentskim prvenstvom v Poznanju tekmoval tudi na članskem svetovnem prvenstvu, je bil z doseženim časom na 1000- metrski razdalji zadovoljen: »Čas je bil glede na moje letošnje čase in v primerjavi z ostalimi tekmovalci dober, tako da se nad tem ne morem pritoževati. Že od starta sem se zelo trudil in poizkušal ujeti pravi ritem, ki bi mi omogočal stik z najboljšimi, a mi ni in ni steklo. Po odličnem polfinalnem nastopu sem si morda postavil previsoke cilje. Vendarle pa sem le uspel stopiti stopničko višje do A finala.«

Zakrajšek je nastopil tudi na 500-metrski razdalji, kjer pa mu preboj med najboljše ni uspel, saj je tekmovanje zaključil po polfinalni preizkušnji. Na 1000-metrski razdalji je sicer zmagal Srb Marko Tomičević, pred Slovakom Petrom Gellejem in Avstralcem Murrayjem Stewartom.