Jul 2019

Zakrajšek osvojil naslov državnega prvaka v marato

admin | Tor, 04.08.2009

Bohinj – Gorenjska je minuli konec tedna gostila Bohinjski kajakaški maraton, ki je letos doživel že svojo tretjo ponovitev,  štel pa je tudi kot državno prvenstvo. Zmagovalec in novi državni prvaki v maratonu na mirnih vodah pa je postal, sicer po 'osnovni izobrazbi' divjevodaš, Jošt Zakrajšek.

Kako pravzaprav poteka kajakaški maraton in kako dolg je v resnici, je po tekmi orisal kanuist Jošt Zakrajšek: »Tekma v Bohinju je zame prva mirnovodaška, bilo pa je kar zanimivo. Pomerili smo se na 20 kilometrov dolgi razdalji. Veslali smo štiri kroge, vsak je bil  dolg 5 kilometrov.« Sliši se enostavno, a v resnici je vse prej kot to. »Takoj po štartu smo štirje tekmovalci pobegnili naprej in tako skupaj preveslali 17,5 kilometra proge. Od časa do časa je kdo v naši skupinici poizkušal pobegniti, vendar brez večjega uspeha. Zanimivo je bilo tudi na obratih, kjer smo se borili za hiter vstop in iztop iz 'ovinka' ter poizkušali pobegniti ali preprečiti pobeg. Po zadnjem obratu, ko sta bila do cilja še dva kilometra in pol, pa je bilo treba resno napasti. Odločil sem se za pobeg, ki mi je tudi uspel in tako sem v hitrem tempu proti cilju večal razdaljo pred zasledovalci in zmagal,« je svojo pot do zmage in naslov državnega prvaka v maratonu za leto 2009 Bunka.