Nov 2019

Zanimive teme na seminarju v Solkanu

admin | Ned, 20.01.2008

Solkan, 15. decembra - Kajakaška zveza Slovenije je v soboto v kajak centru v Solkanu organizirala strokovni seminar za pridobitev trenerskih licenc za leto 2008. Seminarja se je udeležilo 29 slovenskih trenerjev kajak kanuja.

Prvo temo na seminarju je podala dipl. fizioterapevtka Mojca Amon, ki je vse prisotne sesnanila s posebnostmi in načini vaj za stabilizacijo trupa. Peter  Bijuklič, ki se ukvarja s svetovanjem na področju dodatkov k prehrani  je razjasnil nekaj vprašanj pri uporabi dodatkov k športni prehrani.

O temah, vezanih na kajak kanu je svoj prispevek dodal Fedja Marušič, ki je analiziral rezultate na velikih tekmovanjih v slalomu v obdobju zadnjih petnajst let. Po pričakovanju je ravno pri tej temi bilo največ razprave med udeleženci seminarja. Predstavljeni so bili tudi rezultati merjenja sile zaveslaja, ki ga je s člani slalom ekipe izvedel konec oktobra v Tacnu nemški biomehanik Dr. Jurgen Sperlich.

Za konec seminarja je mag. Aleš Vičič predstavil še pomen psihološke priprave v športu s poudarkom na področju samozaupanja.

Andrej Jelenc

V priponki sta predstavitvi predavateljev o vajah za stabilizacijo trupa ter psihološki pripravi.

http://www.kajak-zveza.si/PPT/PPS_samozaupanje_dec07.ppt (119 KB)
http://www.kajak-zveza.si/PPT/Core_concept_dec07.ppt (6,8 MB)