Maj 2020

Zimske priprave v Skradinu

admin | Tor, 23.02.2010

V Skradinu, starem malem mestecu ob izlivu slikovite reke Krke v morje, so na pripravah naši tekmovalci v »hitrih disciplinah«. Ekipa pod vodstvom trenerja Srečka Masleta, Dejana Testena in nemškega strokovnjaka Ingolfa Beutla se je v celoti posvetila treningu v mirnovodaških čolnih. Po besedah Jošta Zakrajška je vreme več kot idealno, saj je v Dalmaciji občutno topleje, morje pa v šibeniškem zalivu mirno, da imajo občutek, kakor da bi veslali po olju. " Vsak dan veslamo ali proti Šibeniku ali proti prekrasnim slapovom reke Krke. Obiskali pa smo tudi že srednjeveški samostan na otoku sredi reke Krke na jezeru nad Skradinom."

Nad razmerami za trening je navdušen tudi guru mirnih vod v Sloveniji Jernej Župančič, ki se veseli predvsem tega, da je ekipa vse številčnejša. Trening v skupini, je za vse nekaj novega in tekmovalni duh jih sili k zavzetemu treningu. »Nikoli si nisem mogel predstavljati, da bom lahko tako kvalitetno treniral s kolegi iz slovenske reprezentance« je povedal Jernej Župančič in dodal: "da smo sedaj resnično dobra ekipa, ki bo že to leto pokazala kaj zmore na največjih tekmovanjih«.

V soboto se je našim tekmovalcem na pripravah pridružila tudi fizioterapevtka Mojca, ki bo poskrbela, da kateri od tekmovalcev ne bo morda že v pripravljalnem obdobju izkusil bolečin naše šampionke Petre Majdič.

Skradin so našim tekmovalcem odkrili kolegi veslači, ki hodijo sem trenirat že vrsto let. Mirno morje in mila klima pa tudi okolica polna naravnih čudes in kulturnih znamenitosti je za monoton trening več kot idealna. Žal se naši tekmovalci pritožujejo le nam treningom z utežmi, ki ga morajo opravljati v 25 kilometrov oddaljenem Šibeniku.

Jakob Marušič

Eva Terčelj