Feb 2021
NPTSČPS
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28

Znana slovenska slalomska reprezentanca

admin | Sob, 09.05.2009

Liptovsky Mikulaš – Današnje kvalifikacije slalomistov na divjih vodah na mednarodni tekmi za ICF ranking, so slovenskim tekmovalcem (v vseh starostnih kategorijah) dale dokončen odgovor, kdo si je izboril mesto v reprezentanci. Jutri bosta na Slovaškem na sporedu še polfinale in finale, slovenski tabor pa ima v ognju kar nekaj želez.

Najbolj napeto so vsi čakali obračun kanuistov, kjer si je mesto že včeraj priboril Dejan Stevanovič, danes pa so potekale borbe za preostali dve mesti. Z izjemno vožnjo v prvem teku je z izbirnimi tekmami opravil najprej prekaljeni Simon Hočevar, ki je kvalifikacije končal na sedmem mestu. Benjamin Savšek je v prvi vožnji dobil pribitek 50 kazenskih sekund, kar pa ga ni iztirilo, saj se je v drugo zbral in si drugič zapovrstjo uvrstil v izbrano vrsto (9. mesto). Stevo, ki je nastopil povsem neobremenjen je pristal na 12. mestu. V letošnji sezoni pa po dolgem času med najboljšo trojico ne bo Jošta Zakrajška, ki mu nikakor ni steklo in je nastop sklenil kot 17.


Povratnik v reprezentanco Hočevar, ki je na svojem prvem svetovnem pokalu v slalomu nastopil pred 19 leti, je ob koncu priznal: »Kar naporno je vse skupaj, ampak letos sem izbirne dobro odpeljal. V Tacnu sem ga na eni tekmi malo polomil, sem pa zato z ostalimi vožnjami kar zadovoljen. Sezone in tekmovanj se že veselim!«
»Tako slabo kot letos mi ni šlo še na nobenih izbirnih tekmah – pa ne le danes, temveč na vseh petih. Pravijo, da je vsaka stvar za nekaj dobra, upam, da bo tako tudi pri meni. Sedaj bom temeljito premislil, kako naprej. Zavedam se, da bo potrebno nekaj spremeniti, saj zdajšnji način ne obrodi pričakovanih rezultatov. Je pa res, da če se tekmovalec ne more uvrstiti v slovensko kanuistično reprezentanco, nima kaj iskati na tekmah najvišjega ranga,« je bil, svojemu razočaranju navkljub, samokritičen Jošt Zakrajšek.

Pri kajakaših sta se za zadnje prosto mesto v izbrani vrsti spopadla Jure Meglič in Simon Artelj. Bolj zbran je bil Meglič, ki si je z doseženim 8. mestom še četrtič zapored prislužil pravico braniti slovenske barve na najpomembnejših tekmah letošnje sezone. Peter Kauzer je nastopil zgolj v prvi vožnji in dosegel čas, ki ga je zadostoval za 5. mesto, Dejan Kralj pa je bil sedmi.


»Majčkeno pa sem si oddahnil, sedaj ko se mi je uspelo uvrstiti v ekipo,« je uvodoma dejal Jure Meglič in nadaljeval: »Mladi so nam letos močno dihali za ovratnik, sploh boj s Simonom Artljem je bil neodločen do zadnje tekme. Odlično je veslal tudi Martin Albreht, ki je kar nekajkrat prikazal zelo hitre vožnje. Sedaj si bom najprej vzel dva dni počitka, samo upam, da me ne bo prej zamikalo sesti v čoln. Kar se nadaljevanja sezone tiče, pa bi rad prikazal takšne vožnje, kot sem jih zares sposoben, kajti na izbirnih tekmah tega zagotovo nisem storil.«

Pri ženskah psihičnemu pritisku po dveh izbirnih tekmah, ki sta se ji povsem ponesrečili, ni podlegla kajakašica Nina Mozetič. Danes je imela namreč zadnjo priložnost, da si izbori še zadnjo prosto reprezentančno trenirko. V drugem teku kvalifikacij je 'vklopila turbo pogon', storila sicer dotik, a na koncu zaključila kvalifikacije na 7. mestu. Pred dolgoletno reprezentantko je za 0,5 odstotka, kar se predpisanih zaostankov tiče, mladinka Nina Slapšak, vendar se bo slednja letos raje osredotočila na mladinske tekme, direktor reprezentanc na KZS Andrej Jelenc pa je že povedal, da bo za člansko ekipo predlagal Mozetičevo. Če bo sprejeta v ekipo ali ne, pa je odločitev predsedstva KZS.


»Občutek je dober, če se uvrstiš na tretje mesto med članicami. Res sem vesela, da mi je uspelo tekmo dobro odpeljati, seveda pa stremim k še boljšim uvrstitvam, za katere sem prepričana, da sem jih sposobna doseči. Moram pa priznati, da sem imela tudi malo sreče. Za člansko reprezentanco imam še dovolj časa, letos se bom raje posvetila mladinskim tekmam,« je razložila 17-letna Nina Slapšak, ki se bo prav na tej progi v Liptovskem Mikulašu pomerila z vrstniki na EP: »Na tej progi sem se do sedaj preizkusila že trikrat in levi kanal (tekmeŠportnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam