Maj 2020
NPTSČPS
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Žnidarčič in Zakrajšek bosta nove izzive iskala na

admin | Čet, 12.11.2009

Ljubljana - Slovenska reprezentanca v kajaku in kanuju je bila zelo uspešna na tekmah svetovnega pokala v spustu v Avstraliji. Na seriji šestih tekem na Tasmaniji sta se z visokimi uvrstitvami in skupnima zmagama odlikovala kanuist Jošt Zakrajšek in kajakaš Nejc Žnidarčič.

Številčno sicer skromna slovenska zasedba je na šestih tekmah med 24. oktobrom in 7. novembrom nastopila zelo uspešno. Nejc Žnidarčič je na šestih tekmah dosegel tri prva, eno drugo in dve tretji mesti, Jošt Zakrajšek pa je v kategoriji C-1 ob enem četrtem mestu petkrat stal na stopničkah za tri zmage in dve drugi mesti. Oba tekmovalca sta si z visokimi uvrstitvami priborila tudi prvi mesti v skupnih seštevkih pri kajakaših in kanuistih.

"Odlično sta nastopila na celotni seriji. Vesel sem, da smo naša najboljša v tej disciplini poslali na Tasmanijo. Ekipa je bila majhna, izplen pa stoodstoten. To je tudi lep obet pred prihodnjo sezono, ko bo vrhunec svetovno prvenstvo v Španiji," je na novinarski konferenci v Ljubljani po vrnitvi obeh zmagovalcev v domovino dejal direktor reprezentanc pri Kajakaški zvezi Slovenije Andrej Jelenc.

Oba slovenska tekmovalca sta v Avstraliji le nadgradila uspešen prvi del sezone; Žnidarčič je osvojil naslov evropskega prvaka, Zakrajšek pa je na EP s tretjim mestom prav tako osvojil kolajno.

"Tja sem šel, ker sem vedel, da sem dobro pripravljen. Na prvi tekmi še nisem bil na stopničkah, potem pa se je počasi stopnjevalo. Pika na i je bila zmaga v skupnem seštevku. Zame je bil to boljši del sezone, mogoče je to tudi nova pot v moji karieri," je uspeh ocenil Zakrajšek. Pravega počitka ne bo, saj bo že v naslednjih dneh preizkusil tekmovalni čoln za mirne vode, kjer pa se v prihodnosti namerava preizkusiti v kajaku, ne v kanuju: "Drugo leto bom na SP v spustu, a glavni cilj bodo mirne vode," je še dodal Zakrajšek.

"Super je bilo, da sem lahko podaljšal sezono. Veselim se dobre forme, ki bo šla še v naslednjo sezono. Po naslovu na EP sem se želel dokazati še v svetovnem merilu. Samega sebe sem kar malo presenetil na klasični tekmi, na zadnjem spustu pa sem bil tretji, kar je bila moja najslabša uvrstitev v sezoni. Zdaj bo nekaj premora, potem pa takoj v mirnovodaški čoln," pa je uspešen nastop v Avstraliji ocenil Žnidarčič.

Na novinarski konferenci je Kajakaška zveza Slovenije predstavila še tekmovalki, ki sta bili uspešni že v prvem delu sezone. Lučka Cankar je na EP osvojila tretje mesto, mirnovodašica Špela Ponomarenko pa je bila ob tretjem mestu na EP še zlata na sredozemskih igrah.

"Boljše rezultate sem pričakovala lani, letos mi ni šlo najbolje. A pred EP sem sestavila dobro vožnjo, ob dobri fizični pripravljenosti pa sem sebe in druge presenetila z medaljo," je dejala veteranka Cankarjeva, ki se odloča o nadaljevanju kariere; želi si podaljšati vsaj še do SP v Španiji, a bi rada po drugi strani več časa namenila službi in zasebnemu življenju.

"Sezona je bila dobra, na EP sem imela večja pričakovanja, na 500 metrov sem bila sposobna več, kar sem dokazala že teden kasneje na sredozemskih igrah. Na SP sem se prvič uvrstila v finale na 500 metrov. Zdaj se bom bolj posvetila tudi 200 metrski progi," pa je črto pod sezono potegnila Ponomarenkova.Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam