Feb 2020
NPTSČPS
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

Žnidarčič in Zakrajšek bronasta na SP

admin | Tor, 08.06.2010

Seu d'Urgell, 08. junija (STA) - Slovenski kajakaši in kanuisti na divjih vodah so dobro začeli svetovno prvenstvo v spustu v španskem Sortu. Prvi dan sta kajakaš Nejc Žnidarčič in kanuist Jošt Zakrajšek osvojila bronasti kolajni v klasičnem spustu.

Evropski prvak v spustu Nejc Žnidarčič je v Sortu izpolnil vsaj del svojih ciljev, saj si je mejnik pred odhodom postavil zelo visoko, ko je dejal, da želi osvojiti štiri kolajne. Prvo je osvojil že prvi dan kljub nekoliko slabšemu dnevu pozitivno ocenil svoj nastop. "Pred prvenstvom sem dejal, da želim osvojiti štiri kolajne in načrt se je že danes začel uresničevati. Na progi sem sicer zelo trpel, ni bil moj dan, včasih res bolj 'leti' in samo navijačem se imam za zahvaliti, da sem v zadnji tretjini še nadoknadil razliko do kolajne. Do drugega mesta ni manjkalo veliko, a sem vseeno zadovoljen z bronom," je dejal Žnidarčič, ki je kolajno posvetil preminulemu stricu.

Nastopili so še trije slovenski kajakaši, Jernej Korenjak je bil med 100 nastopajočimi 20., Gregor Brovinsky mesto slabši, Lovro Leban pa je zasedel 29. mesto.

Do brona je priveslal tudi kanuist Jošt Zakrajšek, ki brani srebro v sprintu, tokrat pa si je kolajno priboril še v klasičnem spustu. Nejc Kravanja je bil 18. "Dve tretji mesti sta več kot smo pričakovali že prvi dan in upam, da bomo šli v enakem ritmu tudi naprej: jutri je za nas še ena pomembna disciplina, v kanujih dvojcih bosta nastopila Sašo Taljat in Luka Božič, pri kajakašicah bo na startu Nina Mozetič. Nato sledijo še moštvene vožnje in proti koncu tedna še sprinterske preizkušnje. Časa za dokazovanje bo še dovolj, danes pa so nam apetiti precej zrasli. Želimo si na vrh, želimo si tudi zlato kolajno, radi bi imeli naslov svetovnega prvaka, ki ga branimo," pa je nastope slovenskih veslačev ocenil vodja ekipe v Sortu Jakob Marušič.

Sredin program se bo s tekmovalnim delom pričel nekaj po 14. uri popoldan, finalne odločitve pa bodo znane nekaj pred 17. uro.


Fotogalerija:
http://www.kajak-zveza.si/show/m8/default.asp?s=7&p=71&ID=228&u=celo

Rezultati:
http://www.kajak-zveza.si/show/m10/default.asp?s=4&p=107Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam