Dec 2019

Žnidarčič premočen v sprintu

admin | Ned, 27.06.2010

Bormio, 27. junija (STA) - V italijanski Valtellini je bila danes na sporedu še sprinterska preizkušnja spustašev v svetovnem pokalu, po pričakovanjih pa je z veliko prednostjo zmagal slovenski kajakaš Nejc Žnidarčič, ki je z zmago vknjižil tudi skupno zmago v seštevku pokala. Pri kanuistih je bil z osmim mestom najboljši Blaž Cof, zmagal je Hrvat Emil Milihram.

Žnidarčič, v sobotni klasični preizkušnji je bil drugi, je že po prvi vožnji vedel, da je lahko najhitrejši, saj si je pred zasledovalci nabral skoraj dve sekundi naskoka. Svojo prednost je v drugi vožnji le še povišal in se z več kot štirimi sekundami naskoka veselil nove zmage, prav tako pa je po dosedanjih tekmah s tremi zmagami in enim drugim mestom že zanesljivi zmagovalec skupnega seštevka in tako na naslednjo tekmo sploh ne bo potoval.

"Tako je ja, zdaj sem tudi skupno že prvi, izmed šestih tekem namreč štejejo le štiri najboljše uvrstitve in po dosedanjih dosežkih sem skupno že prvi. Zdaj se bom posvetil mirni vodi, že prihodnji konec tedna je evropsko prvenstvo v Španiji. Upam, da mi bo šlo, če ne bo naslednja stopnica septembrsko svetovno prvenstvo. Upam, da je v rokah ostalo še kaj moči tudi za mirno vodo, predvsem pa se moram zdaj navadit na drugi čoln," je po današnji zmagi dejal Žnidarčič.

Med kajakaši je Jernej Korenjak zasedel 12. mesto, Gregor Brovinsky pa je bil 18. V konkurenci kanuistov, kjer je prepričljivo zmagal trikratni svetovni in štirikratni evropski prvak, Hrvat Milihram, je bil najboljši Slovenec Blaž Cof na osmem mestu, Nejc Kravanja je bil enajsti.

Spustaši bodo prihodnji konec tedna tekmovali na svetovnem pokalu v Loferju, medtem ko bo evropsko prvenstvo na mirnih vodah gostil Asturias. Tam bodo poleg Žnidarčiča še Jernej Župančič Regent, Špela Ponomarenko in Jošt Zakrajšek.

Rezultati: