Feb 2020

Župa na Madžarskem sedmi, Ponomarenkova v finalu

admin | Pon, 08.06.2009

Szeged – Slovenskemu kajakašu na mirnih vodah Jerneju Župančiču-Regentu je na tretji tekmi svetovnega pokala na Madžarskem uspel preboj v finale na 1000 metrov, ki je sicer njegova najmočnejša disciplina. Na koncu je sklenil tekmovanje na sedmem mestu, kar je za tri mesta bolje kot lani na istem prizorišču. Uspešna je bila tudi najboljša slovenska kajakašica Špela Ponomarenko, ki se je uvrstila v nedeljski finale na 200 m.

Župančič Regent bo tekmoval tudi jutri - v polfinalu 500-metrske preizkušnje. »Iz tekme v tekmo gre na bolje. Tudi v Szegedu je bilo tako, le v finalu nisem ravno blestel, verjetno tudi zaradi močnega vetra, ki je morda nekoliko premešal razmerja moči. Toda moja forma se stopnjuje in gre zagotovo navzgor. V prejšnjih letih sem bil na začetku zelo dober in potem 'padel', letos pa sem malce zadržano začel in iz preizkušnje v preizkušnjo nekaj malega dodajam," je  nastop v svoji paradni disciplini komentiral 29-letni Koprčan.

Odlično je nastopila tudi Špela Ponomarenko, ki je 'letela' na najkrajši, 200-metrski razdalji – v svoji polfinalni skupini je gladko pustila vse tekmice za seboj in se zasluženo uvrstila v finale na svojem letošnjem premiernem nastopu na tekmah svetovnega pokala. Na 200 metrov si je finale B zagotovila tudi druga slovenska kajakašica Tea Kralj, zasedla četrto mesto v svoji skupini. Oba finala bosta na sporedu jutri dopoldan, nato pa Ponomarenkovo in Kraljevo čakata še polfinalna nastopa na 500 metrov.

Eva Terčelj
Luka Božič