Nov 2019

Župančič Regent in kajakaša dvojca brez velikega f

admin | Ned, 22.08.2010

Poznan, 19. avgusta (STA) - Kajakaš Jernej Župančič Regent je bil na svetovnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah, ki se je začelo v Poznanu, na 1000 m v četrti polfinalni skupini sedmi (3:44,730) in bo v soboto nastopil v finalu C. Kajakaša Lovro Leban in Rok Kuk pa sta bila med dvojci na 1000 m peta (3:18,957) in se jima prav tako ni uspelo uvrstiti v veliki finale.

Leban in Kuk sta bila šesta v peti dopoldanski kvalifikacijski skupni (3:22,034), svoj čas pa sta v polfinalu krepko popravila, vendar se jima ni uspelo uvrstiti v veliki finale. Še dlje od tega cilja je bil Župančič Regent. V dopoldanskih kvalifikacijah je bil v svoji skupini tretji (3:38,189) in je dosegel tudi bistveno boljši čas kot nato v polfinalu. V svojem drugem nastopu je namreč na sedmem mestu za Renejem Holtenom Poulsenom iz Danske, ki je zmagal v njegovi skupini (3:37,614), zaostal za več kot sedem sekund.

V naslednjih dnevih bodo nastopili še Jošt Zakrajšek v kajakaškem čolnu na 500 in 5000 metrov, Kuk in Leban še na 500 m, kajakašica Špela Ponomarenko bo nastopila na 200 in 500 metrov ter Gal Jakič v parakajaku na 200 metrov.