Jul 2020
NPTSČPS
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Župančič Regent le 12. v Milanu

admin | Sob, 17.05.2008

Milano, 17. maja (STA) - Slovenski kajakaš na mirnih vodah Jernej Župančič Regent je na evropskem prvenstvu v Milanu nastope končal s tretjim časom v finalu B na 1000 metrov in skupno 12. mestom. S tem je zaostal tako za lanskim dosežkom kot tudi pričakovanji, a najpomembnejša tekma še pride - nastop na avgustovskih olimpijskih igrah v Pekingu.

Župančič Regent je lani v Pontevedri končal na sedmem mestu in bil pred EP v Milanu prepričan, da lahko ta dosežek izboljša. Koprčan, ki bo v nedeljo praznoval 28. rojstni dan, pravi, da je kljub 12. mestu bolje pripravljen kot v minuli sezoni, ne nazadnje v njegov prid govorijo tudi izkušnje s priprav, ki jih je večinoma opravil v tujini: v Maroku s francosko reprezentanco in na Novi Zelandiji s slovitim Benom Fouhyjem. A ker praktično ni imel še nobene prave tekme, je bila trenutna forma v primerjavi s konkurenco pač neznanka.

Zato je v Italijo dopotoval predvsem z željo videti, kje je v primerjavi s tekmeci in kateri kamenček lahko že vstavi v taktični mozaik, ki naj bi ga pripeljal čim višje na najpomembnejši tekmi zadnjega obdobja, olimpijski preizkušnji v kitajski prestolnici.

"Nikakor ne morem biti zadovoljen z uvrstitvijo. A zame je v tem trenutku najpomembneje, da sem blizu najboljšim. Tako v kvalifikacijah kot v polfinalu sem vodil po 850 metrih, potem pa me je 'zmanjkalo'. Menim pa, da sem na dobri poti, manjka mi le hitrosti, saj sem veslal preveč na silo in dokler je šlo, je šlo. Vem, da so tekmeci že v polni formi, sam pa lahko do OI še nekaj 'napraskam'. Vsekakor pa z uvrstitvijo ne morem biti zadovoljen. Pričakoval sem, da lahko s trenutno formo več dosežem, ampak bo pač treba v prihodnje izboljšati določene stvari," je dejal "Župa", ki si je olimpijsko kvoto priveslal že lani na svetovnem prvenstvu v Duisburgu. V Milanu je sicer nastopil tudi na 500 m, a predvsem zaradi boljše priprave za nastop v svoji paradni disciplini na 1000 m in ne s pravim tekmovalnim motivom.

Župančič Regent se bo prihodnja dva tedna pripravljal na Bledu skupaj s Fouhyjem, s katerim bosta nato odpotovala na tekme svetovnega pokala. "Upam, da bo šlo vedno bolje oziroma mora iti bolje. Na zadnji tekmi svetovnega pokala moram biti že v pravi tekmovalni formi," je dodal Koprčan. V Milanu se je evropskega naslova veselil svetovni prvak Britanec Tim Brabants, drugi je bil Madžar Gabor Kucsera, tretji pa Nemec Max Hoff.

Danes pa sta svoj krstni nastop na EP opravila tudi Tim Jerman in Dejan Marjanovič v kajakaškem dvosedu na 200 m. V kvalifikacijski skupini sta člana Ankarana zasedla sedmo mesto in se prebila v nedeljski polfinale.

V nedeljo bo slovenske barve branila tudi Špela Ponomarenko, ki bo v finalu A lahko nastopila sproščeno, saj je že dobila tisto, po kar je prišla v lombardijsko prestolnico. Med kajakašicami si je v petek na 500 m (sicer še neuradno) priveslala olimpijsko kvoto in bo tako lahko povsem razbremenjena napadala vsaj šesto mesto, ki ga je osvojila lani.

Več informacij:
http://www.idroscaloclub.org/campionati/eng/home.htmŠportnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam