Feb 2021
NPTSČPS
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28

Župančič Regent obtičal v polfinalu

admin | Sre, 20.08.2008

Peking, 20. avgusta (STA) - Kajakaš na mirnih vodah Jernej Župančič Regent je danes v polfinalu iger v Pekingu osvojil šesto mesto in se ni uvrstil v finale. Za tretjim mestom, ki je še vodil v finale in Švedom Markusom Oscarssonom, je Župančič Regent zaostal za skoraj osem sekund.

Župančič Regent je današnjo tekmo odpeljal povsem v nasprotju z lastnimi željami in pričakovanji. Tekmeci so mu ušli že po startu in po 250 metrih je kazalo, da se jim morda še lahko približa, a se je z osmega mesta povzpel le na šesto in na koncu ni imel nikakršne vloge pri odločitvi o trojici, ki se je uvrstila v veliki finale.

"Shunyi ostaja začaran za Slovenijo. Po veslačih in divjevodašu tudi jaz nisem izpolnil svojih ciljev," je v napol v šali po tekmi razmišljal Regent, ki je dajal izjave kar na asfaltu, namesto na preprogi, ki je sicer predviden za po tekmi bosonoge športnike: "Danes si mesta tam nisem zaslužil. Res sem želel prekiniti slovenski urok tukaj, a ta proga ostaja nepremostljiva ovira za nas."

Slovenski reprezentant se je v polfinale olimpijskih iger zavihtel že pred štirimi leti v Atenah, lani na svetovnem prvenstvu pa se je prebil tudi v finale. "Že od starta sem bil zadaj in brez možnosti. Mislim, da me ni strla glava, ampak so me izdale roke. Ni šlo. Tudi tekmeci, ki imajo na papirju sicer večje uspehe od mene, so bili premagljivi, saj sem v karieri premagal že prav vsakega med njimi. Mislil sem, da sem dobro pripravljen, a očitno ne. Sicer pa se je brez trenerja težko pripraviti," je dejal tekmovalec koprske Žusterne, ki ni skrival razočaranja: "Zdaj imam za nekaj časa povsem dosti kajaka in za naprej bo treba premisliti kako in kaj. Še včeraj sem si za Mitjo Petkovška, ki je razlagal svojo napako in dejal, da vsega pač ni možno vedno dobiti, mislil, da je filozof. Danes se z njim strinjam."

Vodja kajakaške ekipe Andrej Jelenc pa je vendarle mnenja, da je 28-letnega Koprčana pokopala prevelika želja, saj tekmovalec ni skrival, da si letos želi olimpijski finale in temu cilju je podredil celo leto. "To se je videlo že na ogrevanju, kjer je Jernej veslal bistveno bolje kot nato na tekmi. Vsekakor danes pokazano ni realna slika njegove kakovosti."

O prvih treh mestih so odločali finalist zadnjih dveh svetovnih prvenstev Avstralec Ken Wallace, nosilec srebra iz Aten in svetovni prvak iz leta 2003 Novozelandec Ben Fouhy, Šved Markus Oscarsson, ki je iz dvojca presedlal na enojca, Južnoafričan Shaun Rubenstein in Rus Anton Rjakov, specialist predvsem za 200 in 500 metrsko razdaljo. Južnoafričan, ki je dolgo celo vodil in Rus, v finišu nato nista imela dovolj moči za napredovanje v finale. Iz drugega polfinala so tja napredovali Nemec Mac Hoff, Hrvat Stjepan Janić in Madžar Zoltan Benko, že iz predtekmovanja pa prvi favoriti Norvežan Eirik Veraas Larsen, Kanadčan Adam van Koevedenin Britanec Tim Brabants.

V četrtek bo v Shunyiju v polfinalu na 500-metrski razdalji nastopila še Špela Ponomarenko.

Več informacij:
http://results.beijing2008.cn/WRM/ENG/Schedule/CF.shtmlŠportnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam