Jul 2020
NPTSČPS
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Župančič Regent osmi v Poznanu

admin | Ned, 29.06.2008
Poznan, 28. junija (STA) - Slovenski kajakaš na mirnih vodah Jernej Župančič Regent je na zadnji tekmi svetovnega pokala v Poznanu osvojil osmo mesto v svoji paradni disciplini na 1000 metrov. S tem je dosegel najboljšo uvrstitev sezone, kar je hkrati dober obet pred olimpijskimi igrami v Pekingu, kjer bo ob Špeli Ponomarenko zastopal slovenske mirnovodaške barve.
 
Osemindvajsetletni Koprčan, ki se je v svoj prvi finale A v tej sezoni prebil po času - v svoji polfinalni skupini je zasedel tretje mesto -, se je tokrat vendarle veselil uvrstitve v elitno deveterico. Za spet najhitrejšim, Kanadčanom Adamom van Koeverdnom, je zaostal pet sekund. Tudi drugi dve mesti na stopničkah sta zasedla "abonenta" za visoke uvrstitve v tem športu, Britanec Tim Brabants in Norvežan Eirik Veraas Larsen.
 
"V kvalifikacijah in polfinalu je bilo vse skupaj precej dobro, v finalu pa nisem odveslal tako, kot bi moral in kot bi lahko. Po moje bi se lahko boril za peto mesto, ampak dejansko je bil ta finalni nastop edini minus. Drugo je bilo v redu, napredek je očiten, časi so tudi dobri," je dejal Župančič Regent, ki bo do OI vadil v Budimpešti v avstralsko-južnoafriško-hrvaški družbi.
 
"Moram popraviti predvsem prvih 250 metrov. Preslabo startam in potem do konca le še držim tisti položaj. Moram bolj odločno, grobo kreniti s starta. To moram izboljšati do olimpijskih iger," je še pojasnil "Župa".
 
Na umetnem jezeru Malta pa se je predstavila tudi Ponomarenkova, ki je veslala kvalifikacije na 500 m - torej v disciplini, kjer se bo skušala čim višje prebiti tudi avgusta na OI 2008. Kajakašice bi sicer morale te nastope opraviti že v petek, a jim je ponagajalo neurje. Toda to ni zmedlo 26-letne Primorke, saj si je nedeljski polfinale priveslala zelo zanesljivo, z drugim mestom v svoji skupini. Premoč je priznala le "večni tekmici", Švedinji Sofii Paldanius. Ponomarenkova bo imela v nedeljo tako kar dvojni program, saj si je v petek s prvim mestom v kvalifikacijah priborila neposredni nastop v finalu A na svojih najljubših 200 m.


Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam