Maj 2019

Župančič Regent uspešen v kvalifikacijah Duisburga

admin | Sob, 14.06.2008

Duisburg, 13. junija (STA) - Slovenski kajakaš na mirnih vodah Jernej Župančič Regent je na tekmi svetovnega pokala v Duisburgu bolj prepričljivo opravil kvalifikacije kot v Szegedu in na evropskem prvenstvu v Milanu. V svoji kvalifikacijski skupini je na 1000 m zaostal le za enim glavnih favoritov, Kanadčanom Adamom van Koeverdnom, in se gladko uvrstil v sobotni polfinale.

Primorec se je v kvalifikacijah kajakašev pomeril tudi na 500-metrski progi in jih prav tako uspešno prestal. Prehitela sta ga le Novozelandec Steven Ferguson in Norvežan Eirik Veras Larsen. Polfinale bo na sporedu v nedeljo dopoldne.

Osemindvajsetletni Koprčan, ki bo skupaj s Špelo Ponomarenko zastopal mirnovodaško sekcijo v slovenski odpravi na avgustovskih olimpijskih igrah v Pekingu, je tako kot na prvi tekmi svetovnega pokala v Szegedu (tam je v svoji paradni disciplini na 1000 m osvojil deset mesto) tudi v Duisburgu edini slovenski predstavnik. Tretja tekma svetovnega pokala bo med 27. In 29. junijem v Poznanu.