Okt 2019

Župančič Regent zanesljivo v polfinale

admin | Pon, 18.08.2008

Peking, 18. avgusta (STA) - Na olimpijsko stezo v Pekingu se je danes podal tudi slovenski adut v kajaku na mirnih vodah Jernej Župančič Regent. V svoji predtekmovalni skupini preizkušnje na 1000 metrov je tekmovalec koprske Žusterne dosegel četrti čas (3:33,289) in se s tem uvrstil v polfinale.

Jernej Župančič Regent, ki že ima olimpijsko izkušnjo iz Aten, kjer je zasedel 15. mesto, je moral tokrat prepustiti prvo mesto Kanadčanu Adamu van Koeverdenu, bronastemu na tej razdalji v Grčiji in branilcu naslova na 500-metrski razdalji. Kanadčan, eden glavnih favoritov za zlato, je vodil vse od starta do cilja.

V ozadju so se na mestih od dve do pet menjavali Hrvat Stjepan Janić, Novozelandec Ben Fouhy, naš Jernej Zupančič Regent in Kubanec Jorge Garcia, ki pa je v končnici popolnoma popustil in zdrsnil celo na sedmo mesto, zadnje, ki je še vodilo v polfinale. 28-letni Zupančič Regent pa je bil tokrat četrti in se zanesljivo uvrstil v sredin polfinale, čeprav s svojim nastopom nikakor ni bil zadovoljen: "Moj cilj še kar ostaja nastop v finalu. Danes je bilo v veslanju kar nekaj napak, za nameček pa nisem ujel pravega ritma. Vsekakor bom moral za preboj med najboljše zaveslati bolj sproščeno," je po tekmi menil Regent.

Besede slovenskega tekmovalca je potrdil tudi Andrej Jelenc, vodja kajakaške odprave na Kitajskem. "Svoj nastop bo moral za polfinale krepko popraviti. Tokrat ga je izdala nervoza, tudi zato je prehitro startal, kaj več o napakah na tekmi pa bo moč povedati po analizi videoposnetkov."

Jerneja Župančiča Regenta polfinalni nastop na olimpijski progi v Shunyiju čaka v sredo, že v torek pa bo na 500-metrski razdalji na olimpijski premieri nastopila Špela Ponomarenko.

Več informacij: