Sep 2019

Župančič-Regent zmagal na premierni tekmi sezone m

admin | Ned, 22.03.2009

Most na Soči – Premierno tekmo sezone so imeli na Mostu na Soči tudi tekmovalci na mirnih vodah. Pomerili so se v kajak sprintu na 5000 metrov, preizkušnjo pa je najbolje prestal slovenski olimpijec Jernej Župančič-Regent. Pri mlajših članih je prvo mesto pripadlo svetovnemu prvaku v spustu, domačinu Lovru Lebanu, v kategoriji mladink je zmagala Tina Leban, medtem ko je pri mladincih 5000 metrov najhitreje preveslal Alen Gregorič.

Odprto državno prvenstvo je bilo za kajakaše na mirnih vodah dobrodošel test forme po zaključenem zimskem pripravljalnem obdobju. Nekaj podobnega bi lahko dejali tudi za prireditelje, KK Soške Elektrarne, ki se z organizacijo mirnovodaških tekem šele dobro seznanjajo. »S potekom tekme smo zadovoljni, čeprav nas je nekoliko oviral veter; toda visoko motivirani tekmovalci ga skoraj niso čutili. Organizacija tekme je bila solidna, saj smo imeli  še nekaj porodniških težav, vendar z leti bo, upam, postala ta tekma tradicionalna, uvodna tekma v kajak sprintu. Nastopilo je tudi nekaj tujcev, na kar smo zelo ponosni in upam, da bomo s časom postali za tujce še zanimivejši,« je povedal trener KK Soške elektrarne Dejan Testen in pokomentiral tudi izide: »Zadovoljen sem tudi z rezultati, predvsem pa z zagnanostjo in motiviranostjo nekaterih tekmovalcev.«

Nad razpletom je bil navdušen tudi najboljši Slovenec Jernej Župančič-Regent, ki je bil po koncu dobro razpoložen: »Lep zaključek pripravljalnega obdobja, še lepše pa je, da smo bili na domaèi tekmi bili vsi prvi trije iz domačega kluba... Škoda se mi zdi le, da so vsi Nizozemci zboleli in niso nastopili ter da je Jaka Jazbec moral domov že teden prej, sicer bi bila to zares močna tekma.«

Izidi, odprto državno prvenstvo, kajak sprint - 5000 m, člani, K-1:

1.) Župančič Regent (KK SE) 21:57,86

U-23, moški: