Avg 2019

Župančič Regent zmagal v finalu B

admin | Sob, 14.06.2008

Duisburg, 14. junija (STA) - Potem ko je slovenski kajakaš na mirnih vodah Jernej Župančič Regent na tekmi svetovnega pokala v Duisburgu prepričljivo opravil kvalifikacije in se na 1000 m gladko uvrstil v polfinale, se mu je danes finale A vnovič izmuznil iz rok. V finalu B je nato zmagal in tako osvojil končno deseto mesto v svoji paradni disciplini na 1000 metrov.

Župančič Regent je že dopoldne odveslal polfinale in v svoji skupini osvojil četrto mesto. S tem je le za las zgrešil nastop v finalu A. S končnim desetim mestom je tako ponovil rezultat s prve tekme svetovnega pokala v Szegedu, kjer je bil prav tako deseti. Na stopničkah so pristali isti trije kajakaši kot na uvodni tekmi v Szegedu. Danes je zmago slavil Britanec Tim Brabants pred Norvežanom Eirikom Verasom Larsenom na drugem in zmagovalcem prve preizkušnje Kanadčanom Adamom van Koeverdenom na tretjem mestu.

Dejstvo je, da je primorski kajakaš dobro nastopil tudi v današnjem polfinalu, kjer je bil v prvi skupini sicer četrti, a je bil v daleč najhitrejši skupini, saj je imel skupno peti čas. S tem časom bi bil v drugi polfinalni skupini drugi, v tretji skupini pa bi celo zmagal, a tokrat mu je morda zmanjkal kanček športne sreče, pa bi si "privozil" finale A.

"Ne morem ravno reči, da sem z nastopom zadovoljen, če mi je spet ušel finale A. A veslal sem dobro, precej bolje kot na uvodni tekmi svetovnega pokala v Szegedu in neprimerljivo bolje kot na evropskem prvenstvu v Milanu. Forma gre v pravo smer in morda bi se s kančkom sreče več že danes lahko boril za kolajne. A se ni izšlo," je po nastopu v Nemčiji za STA povedal Župančič Regent, ki ima pred olimpijskim nastopom še eno priložnost, da si privesla finale A.

"Priložnost za popravni izpit je na naslednji tekmi svetovnega pokala v Poznanu (od 27. do 29. junija, op. p.) in to bo hkrati zadnja in edina priložnost pred Pekingom. Upam, da se mi bo izšlo, saj se forma dviguje," je še povedal "Župa", ki ga v nedeljo čaka še polfinalni nastop na 500 metrov: "A nastop na 500-metrski progi je bolj trening-disciplina za enkrat daljši nastop."