Dec 2020
NPTSČPS
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Šolski programi

admin | Čet, 13.10.2011

Kajakaška zveza Slovenije zasleduje mnoge cilje. Glavni je prav gotovo skrb za razvoj vrhunskega športa, med najpomembnejše pa sodijo tudi:

  • promocija kajakaškega športa,
  • promocija športnega načina življenja in vrednot športa (zdravje, sprostitev, delovne navade…),
  • promocija strpnosti in fair playa v športu in na ostalih področjih življenja,
  • ekološko osveščanje ljudi, predvsem mladih,
  • vsestranski razvoj mladih…

 

Ker se zavedamo, da je te cilje najlažje doseči ravno v sodelovanju s šolami, in ker smo prepričani, da tudi šole zasledujejo podobne cilje, jim ponujamo sodelovanje.

 

V šolskem letu 2016/2017 za njih pripravljamo sledeče brezplačne aktivnosti:

 

1. DRŽAVNO PRVENSTVO OSNOVNIH ŠOL V VELIKEM KANUJU

Državno prvenstvo osnovnih šol v velikem kanuju, ki ga organiziramo skupaj z Zavodom za šport RS Planica, OŠ Brežice in Kajak kanu klubom Krško, bo letos potekalo 18. maja v Brestanici, na akumulacijskem jezeru pod gradom Rajhenburg. Učenci bodo nastopali v različnih kategorijah in sicer: registrirani, neregistrirani, invalidi ter neuradno tudi učenci osnovnih šol s prilagojenim programom. Za vse zainteresirane bomo med 8. in 12. majem po kajakaških centrih organizirali tudi vodene, brezplačne treninge, na katere se lahko prijavite pri Živi Cankar.

Vabilo na tekmovanje najdete na tej povezavi. Informacije za profesorje so na voljo tukaj.

 

2. OGLED EVROPSKEGA PRVENSTVA V SLALOMU NA DIVJIH VODAH

V začetku junija bo Tacen ponovno gostil najboljše kajakaše stare celine. Kot je že v navadi ob tako velikih dogodkih, tudi tokrat vabimo osnovne šole na brezplačen ogled tekmovanja. Poleg ogleda pripravljamo za učence v četrtek, 1. in v petek, 2. junija še vrsto poučnih in zabavnih aktivnosti: veslanje s kajaki v bazenu, ogled elektrarne, naravoslovne aktivnosti, veslanje na kajakaških ergometrih, tekmovanje v oblačenju kajakaške opreme, napihljiva igrala... Vabilo za šole najdete na tej povezavi, dodatne informaije pa pri Živi Cankar.

 

3. FESTIVAL ŠPORTA MLADIH

Na vodi se bodo lahko mladi preizkusili tudi 7. junija v Žalcu, na festivalu športa mladih. Skupaj z Zavodom za šport RS Slovenija in Kajak kanu klubom Nivo Celje bomo pripravili zanimiv program. Postavili bomo ogromen bazen, v katerem bodo lahko učenci in tudi učitelji zaveslali sede v kajakih ali stoje na vedno bolj priljubljenih supih. Obvezna oprema: KOPALKE in BRISAČA.

 

 

V preteklih letih smo za mlade pripravili več zanimivih dogodkov in projektov. Če se tudi vam zdijo zanimivi, če imate morda kakšen predlog, željo, da bi izvedli kaj podobnega ali vprašanje, se lahko obrnete na vodjo programov športa otrok in mladine pri KZS Živo Cankar, ziva.cankar@kajak-zveza.si ali 01 239 66 10.

 

1. OLIMPIJSKI FESTIVAL S ŠPORTNIMI ASI

Od kar poteka Olimpijski festival s športnimi asi, je na njem prisotna tudi Kajakaška zveza Slovenije. Vsako leto pripravimo zanimiv program, ki pritegne mnogo mladih obiskovalcev. Kako zgleda dogodek si lahko pogledate na naslednji povezavi oz. v fotogaleriji .

 

2. ŽIVLJENJE Z REKO

S projektom  Življenje z reko smo več let sodelovali pri natečaju Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec, ki ga organizira Društvo Planet Zemlja. Cilj projekta je bil je vzgoja prijaznih uporabnikov voda. Pri izvedbi so nam pomagala slovenska kajakaška in rafting društva. Za učence smo organizirali predavanja, veslanje na bljižnjih rekah in jezerih, čistilne akcije..., ki so jim bile navdih za kasnejše samostojno delo. Upamo, da smo s projektom doprinesli vsaj kanček k čistejšemu okolju in ohranjanju naših voda.

 

3. PREVESLAJMO ZIMO

Projekt Preveslajmo zimo je bil namenjen predvsem učencem 2. in 3. triade. Na zainteresirane šole smo med oktobrom in marcem za teden dni pripeljali kajakaške ergometre (kajakaške simulatorje), seveda skupaj z navodili za uporabo in demonstratorjem. Šola je lahko ergometre uporabljala po svoji presoji in v organizacijski obliki, ki ji je najbolj ustrezala. Če je želela, je lahko izpeljala tudi tekmovanje na razdalji 200 metrov in dosežene rezultate posredovala na Kajakaško zvezo Slovenije. Rezultate smo sproti objavljali na naši spletni strani, še vedno pa jih lahko najdete na naslednjih povezavah: rezultati 2012/2013 in rezultati 2011/2012. Utrinki so na voljo v fotogaleriji.

 

4. DRŽAVNA PRVENSTVA OSNOVNIH ŠOL V VELIKEM KANUJU

Skupaj z Zavodom za šport RS Planica že vrsto let organiziramo državna prvanstva osnovnih šol v velikem kanuju. V šolskem letu 2015/2016 so na njem prvič nastopili tudi učenci invalidi in učenci šol s prilagojenim programom.

Nekaj utrinkov je na voljo v fotogalerijah galerija kanu 2011, galerija kanu 2012, galerija kanu 2014 in galerija kanu 2015. Rezultate najdete tukaj: 2011, 2012, 2014, 2015, 2016.

 
 
5. POSLIKAVA KAJAKOV V OKVIRU SVETOVNEGA PRVENSTVA V SLALOMU NA DIVJIH VODAH 
 
V okviru svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah, ki je potekalo v Sloveniji v septembru leta 2010, smo izvedli projekt Poslikava kajakov. Slovenski osnovnošolci so, na temo ekologije, poslikali 27 kajakov, ki so krasili Ljubljano v času svetovnega prvenstva. Čudovite izdelke si lahko ogledate na tej povezavi.
 
 
 
 
6. KAJAKAŠKI DAN NA DELBELEM RTIČU
 
Kadar se na Debelem Rtiču vesla v kajakih, je zraven vedno Kajakaška zveza Slovenije. Tako je bilo tudi na KAJAKAŠKEM DNEVU 25.8.2011.
 


Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam